Gemeente Brasschaat is op zoek naar bedrijven die zich willen vestigen op Campus Coppens. Voor zo’n 8.000 vierkante meter worden nog erfpachtnemers gezocht.

Gemeente Brasschaat werd in 2007 eigenaar van een deel van de site Luitenant Coppens. Het terrein werd omgevormd tot een bedrijventerrein voor kmo’s. Campus Coppens telt momenteel zo’n 15.000 vierkante meter kantoorruimte en 21.000 vierkante meter bedrijfsruimte.

Gemeente Brasschaat zoekt nu voor een terrein van net geen 8.000 vierkante meter een kandidaat die het terrein wil ontwikkelen én uitbaten op basis van een erfpachtovereenkomst. Kandidaten moeten zich wel aan een reeks voorwaarden houden, zoals o.a. zorgvuldig ruimtegebruik, de gebouwen moeten passen in de omgeving en de site moet ook CO2-neutraal zijn.

Vroeger was de site vooral gericht op kmo’s, maar nu wilt gemeente Brasschaat ook de kans geven aan loodgieters, schrijnwerkers of andere kleine zelfstandigen uit de gemeente om zich hier te vestigen.