Nieuws

Nieuwe parkmanager Robben Diependaele

Vanaf heden werd een nieuwe parkmanager aangesteld: Robben Diependaele.

Robben zal actief zijn voor de site en u kan hem regelmatig op dinsdag terugvinden in het Wachthuisje of op de site van Campus Coppens.

Wenst u Robben te contacteren dan kan dit via mail op Robben.diependaele@quares.be of +32 471 63 22 90

Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen voorziet middelen voor het uitvoeren van een eerstelijns- en uitgebreide waterscan voor KMO’s

Vanaf begin 2023 tot eind 2025 kunnen kmo’s een gratis waterscan laten uitvoeren die hun waterverbruik visualiseert en suggesties biedt voor waterbesparende maatregelen. Een deskundige van één van de geselecteerde studiebureaus komt langs in de onderneming om een zicht te krijgen op de waterhuishouding. Een drietal weken later zal de onderneming een rapport ontvangen met een gedetailleerde waterbalans en concrete suggesties voor waterbesparingen. 

De onderneming heeft de keuze tussen een eerstelijnsscan en een uitgebreide scan.

Eerstelijnswaterscan

Inhoud:

 • Huidige watervraag en inzet waterbronnen
 • Waterbalansschema
 • Vereiste minimale waterkwaliteit voor ≠ toepassingen / processen
 • Mogelijkheden waterzuivering / (voor)behandeling
 • Suggesties voor Waterbesparende maatregelenHergebruikmaatregelenInzet alternatieve waterbronnen
 • Waterbesparende maatregelen
 • Hergebruikmaatregelen
 • Inzet alternatieve waterbronnen
 • Kostenefficiëntie & steunmaatregelen: facultatief / beknopt

Uitgebreide waterscan

Inhoud:

 • Huidige watervraag en inzet waterbronnen
 • Waterbalansschema
 • Vereiste minimale waterkwaliteit voor ≠ toepassingen / processen
 • Mogelijkheden waterzuivering / (voor)behandeling
 • Suggesties voorWaterbesparende maatregelenHergebruikmaatregelenInzet alternatieve waterbronnen
 • Waterbesparende maatregelen
 • Hergebruikmaatregelen
 • Inzet alternatieve waterbronnen
 • Kostenefficiëntie & steunmaatregelen: grondig uitgewerkt
 • Eventueel bijkomende technische uitwerking en metingen waar opportuun

Meer info hierover kan je bekomen via: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/waterscan/wat-houdt-een-waterscan-precies

Infosessie Hybris Project Campus Coppens – 03/12/2021

HYBRIS is een geïntegreerde, industrieel gedreven pilootproject van 3 jaar die 15 partners uit 6 Europese landen samenbrengt met als doel een nieuw hybride opslagsysteem met batterijen te ontwikkelen.

Campus Coppens is één van de sites waar dit pilootproject vorm zal krijgen en waar bedrijven in real time kunnen beleven waar de energietransitie ons zal brengen de komende jaren.

Op 03/12/2021 worden de bedrijven uitgenodigd op een infomoment om de scope van het project en de verderzetting ervan te duiden, waarbij zij hun deelname in het project officieel kunnen bevestigen.

Meer informatie kan steeds teruggevonden worden op de website van het HYBRIS project.

Annulatie kerstdrink – 02/12/2021

Tijdelijke vervanging parkmanager

De ondernemingen op het bedrijventerrein Campus Coppens hebben al jaar en dag hetzelfde gezicht dat fungeert als parkmanager op het bedrijventerrein. Stephanie Van Den Eynde geniet momenteel van haar welverdiende zwangerschapsrust en zal is tussentijd vervangen worden door haar collega Igna Linten.

Voor vragen m.b.t. het operationeel beheer van de VZW Kamp Oost Brasschaat kan u voortaan terecht bij Igna op volgende contactgegevens:

Igna Linten – +32 485 76 13 78 – Igna.linten@quares.be

Installatie- en financieringsruimte voorzien n.a.v. de afschaffing groenestroomcertificaten voor nieuwe zonnepaneelinstallaties. (Afschaffing uitgesteld naar 31/05/2021)

De afschaffing van de groenestroomcertificaten was initieel voorzien voor 31 december 2020, inmiddels heeft de overheid dit uitgesteld tot ongeveer 31 mei 2021 (twee maanden na eerste call). Een subsidie dat uw bedrijf nog kan benutten. Door gebruik te maken van deze groenestroomcertificaten kan u de terugverdientijd (ROI) van de installatie stevig inkorten met een grotere besparing als gevolg, ongeacht of het gaat om een aankoop of huur van een installatie.

Lees meer

JUMBO NEEMT ALVO-SUPERMARKTEN IN DEURNE EN RANST OVER

Jumbo neemt twee Alvo-supermarkten in Deurne en Ranst over, zo meldt de Nederlandse supermarktketen. Het gaat om de twee vestigingen van Supermarkt Francken, op het Wim Saerensplein in Deurne en in de Kromstraat in Ranst.

Lees meer

Klaar voor de heropstart? 3 waardevolle inzichten over mondmaskers wat u als bedrijfsleider kan helpen

De nationale veiligheidsraad besliste op vrijdag 24 april 2020 de heropstart vanaf 04 mei voor industrie en B2B-services. 

https://www.belgium.be/nl/nieuws/2020/coronavirus
Bedrijven die niet kunnen voldoen aan de fysieke afstand, kunnen dat compenseren door een reeks gezondheidsaanbevelingen te volgen, waaronder het dragen van een masker. 

Lees meer

Thuiswerk gaat blijver zijn

Coronacrisis geeft blijvende stimulans aan thuiswerk

Uit onderzoek van Gazet van Antwerpen en ondernemersorganisatie Voka blijkt dat bedrijven na de coronacrisis meer thuiswerk willen toestaan dan ervoor. Bijna de helft wil zijn werkorganisatie bovendien aanpassen om thuiswerken efficiënter te maken.

Lees meer

5 financiële werkpunten in coronatijd

Dat ondernemers het vandaag moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, is een open deur intrappen. Er zijn natuurlijk maatregelen die de Vlaamse en federale regeringen namen om daaraan tegemoet te komen. Onze VLAIO financieringsexperten maakten een overzichtelijke checklist. 
Check ook hier onze slides (opgemaakt op 3/04/2020).

Lees meer